Facebook Twitter You Tube english Holanda

TURRIALBA


Het dorp Turrialba

Turrialba bevindt zich 67 kilometers ten oosten van de hoofdstad San Jose, het is ongeveer een anderhalf uur met de bus en het bevindt zich 650 meters boven zeeniveau. Het is een klein dorp dat hetzelfde te bieden heeft als een stad.

In het dorp kan je restaurant, bars, koffiewinkels, internetcafés, heel veel winkels en banken vinden.

Omgeven door rivieren, watervallen en bergen, kun je je zelf geintegreerd voelen in de Costa Ricaanse cultuur aangezien Turrialba geen toeristische trekpleister is en daardoor een fantastische omgeving is om Spaans te oefenen aangezien weinig mensen Engels spreken.

Er wonen 70.000 mensen in Turrialba en zijn omgeving en alle Turrialbeños lijken elkaar te kennen. Internationale whitewater fans hadden locale gidsen, huizen en transport nodig en hebben Turrialba vele zakelijke mogelijkheden gegeven, maar toch niet genoeg om een hoge werkeloosheid te omzeilen. Turrialbeños hebben zich traditioneel gezien bezig gehouden met het verbouwen van koffie en suiker, net zoals andere traditionele gewassen.

Wat kan je doen in Turrialba?

Turrialba is perfect voor avontuurlijke mensen die er van houden om te leren over cultuur, ecosystemen, tropische gewassen en sportieve activiteiten zoals mountain biking, rivier raften, hiken, paardrijden en zip-lining in de jungle. Turrialba heeft een bekende vulkaan die zijn laatste uitbarsting had in 1866, hoewel in Januari 2001 er verhoogde activiteit werd waargenomen en sindsdien zijn de grote rookpluimen een mooi zicht.

Turrialba bezit ook een argeologische plek genaamd Guayabo. Guayabo werd bewoond tussen 1000 v.C en 14000 n.C, daarna werd de plek vreemd genoeg verlaten.

De plek bevat meerdere stenen wegen, ronde platformen, aquaducten, vijfers en in steen getekende plaatjes van beesten en andere figuren.

CATIE is een internationaal onderzoeks en onderwijs instelling die gefocused is op de argiculturele wetenschappen en natuurlijke bronnen en is zeker een bezoek waar.

Op vrijdag en zaterdag is er een grote groenten en fruit markt midden in de stad die bezocht kan worden.

Het verbouwen van koffie en suiker vind nog steeds plaats en in een coffee-tour kun je alles leren over deze traditionele gewassen, zijn verwerking en verkoop. Er zijn vele sportscholen in het dorp en er worden zelfs gratis sport mogelijkheden georganiseerd om het sporten te stimuleren. Van maandg tot vrijdag zijn de mensen in het dorp druk bezig met werk en studie maar in de weekenden vinden ze het heerlijk om uit te gaan voor een drankje, karaoke en salsa dansen.

>>> TOP