Facebook Twitter You Tube english Holanda

PUERTO VIEJO


Het dorp Puerto Viejo

Puerto Viejo bevindt zich 55 kilometers ten zuid-oosten van Puerto Limon, aan de kust van de Caribische zee. Het is de grootste touristische plek aan de Caribische kust van Costa Rica. Het staat bekend om zijn warme, helderblauwe zee, ongerepte stranden, fantastische restaurants, Rasta – Jamaicaanse invloeden en de exotische tropische fauna.

Puerto Viejo is gebouwd rondom een mooie baai met kalm water: perfect om te zwemmen.

De afstand tussen San Jose en Puerto Viejo is 210 kilometer. Puerto Viejo begint snel een van Costa Rica’s grootste toeristische hot spots te worden. 80% van de lokale bevolking is oorspronkelijk Bri Bri, maar ze bevinden zich buiten het dorp en laten zich niet vaak zien.

30 a 40% van de lokale populatie is Afrikaans Caribisch en afkomstig van Jamaicaanse arbeiders die hier een eeuw geleden waren aangekomen.

De rest van de bevolking is Tico en velen zijn expats die afkomstig zijn uit Europa, Zuid-Amerika en Canada. De regio bestaat uit een enorme variatie wildlife met meer dan 500 vis soorten inclusief de kingfisher, papagaaien, hummingbirds, luiaarden, toekans, apen, iguanas, salamanders, kikkers, vlinders, basailisk salamanders, otter en manatees en meer dan 40 soorten koraalrif.

Wat kan je doen in Puerto Viejo?

Er zijn veel interessante attracties dichtbij zoals het Cahuita National Park, het

Talamanca Indianen Reservaat en het Gandoca – Manzanillo Wildlife Refuge.

Activiteiten die aangeboden worden in Puerto Viejo zijn duiken, snorkelen, vogels kijken, rivier kayaken, vissen, boot tours, het bezoeken van schildpad plekken, chocolade tours, eco tours, dolfijnen tours, inheemse Bri-Bri tours, paardrij tours in de jungle of op het strand, hiking, fietsen, culturele en leerzame tours zoals het bezoeken van het animal rescue center, de iguana farm waar je leert over de geschiedenis van de inheemse mensen, of het luiaard rescue center, een wildlife plek waar je leert over de luiaard zijn leefgebied, zijn levenscyclus en de strijd om zijn overleving.

>>> TOP