Facebook Twitter You Tube english Holanda

PANAMA CITY


De stad

Panama City is de hoofdstad en de grootste stad in de Panamase Republiek. In Panama City wonen 88.000 personen. De stad bestaat uit veel hoge gebouwen en is omgeven door een tropisch regenwoud. Panama Viejo is het overgebleven deel van de oude stad Panama City en de vorige hoofdstad van het land. Het bevindt zich in de suburbs van de moderne stad. Casco Viejo, gebouwd in 1671 na de verwoesting van Panama Viejo door de piraat Henry Morgan, moest zich beschermen voor toekomstige piraten, en bevindt zich aan de oceaan en kreeg de titel World Heritage Site van UNESCO in 2003 toebedeeld. Het Panama Kanaal is zowel een technisch hoogstandje als een van de meest significante waterwegen in de wereld.

Wat kan je doen in Panama City

In Panama City zelf, is het mogelijk om te wandelen naar het hoogste deel van de stad, Cerro Ancon. Het ligt op 199 meter boven het zeeniveau en het heeft uitzicht over het kanaal en ook Casco Viejo. Casco Viejo is het bezoeken zeker waard: overdag, om alle koloniale gebouwen te zien en sommige kerken die zijn omgebouwd tot koffiewinkels, restaurants en kunstgallerijen, maar ook s’avonds om te gaan salsa dansen, luisteren naar live muziek en om een drankje te drinken bijvoorbeeld op één van de “roof-top-bars”. Op de vismarkt, dat zich naast Casco Viejo bevint, kun je alle soorten vissen zien die worden gevangen voor de kust van Panama City. Probeer zeker ook een ‘ceviche’; een gerecht bestaande uit zeevruchten en is gemaakt van verse rauwe vis gemarineerd in citroen en chilli pepers. Bezoek ook de Miraflores Locks, op 15 minuten van Panama City, waar je een enorm schip kunt zien dat vaart door het nauwe kanaal met aan weerskanten prachtige natuur; het is zeker een onvergetelijk plaatje.

Een ander onvergetelijk tripje is een bezoek aan een Embera Indianen dorp waar je heen gaat per boot en dat vaart over de Chagres Rivier waar je van alles zult leren over de Embera cultuur, hun ambachten, huizen en eten.

Vanaf Panama City kun je ook op stap naar de San Blas eilanden, die zich op 3 uur afstand van de stad bevinden, aan de Carribische kust. Kuna Yala, de inheemse naam voor deze regio is een Comarca en de Kunas zijn heel trots op hun cultuur, dat nog steeds leeft ondanks de ontwikkelingen in de rest van het land.

>>> TOP