Facebook Twitter You Tube english Holanda
traveling classroom

OVER ONS

Laat mij ons even voorstellen…. Ik had ontwikkelingseconomie met een specialisaite Latijns Amerika gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, toen ik naar Costa Rica kwam zo’n zeventien jaar geleden. De cultuur, de taal, de natuur en de manier van leven raakte me diep en ik besloot langer te blijven. Terwijl ik werkte als raft en tourgids, leerde ik mijn man Fernando, komende uit Turrialba, Costa Rica kennen. Toen onze oudste dochter (nu 14 jaar oud) was geboren, begon ik Spaans te studeren en op verschillende talenscholen in Costa Rica, te werken.

In 1989 had ik de mogelijkheid naar Bocas del Toro (Panama) te gaan om een talenschool, “Spanish by the Sea”, op te zetten. In het begin was Bocas del Toro niet bekend bij internationale touristen, maar, beetje bij beetje begon de school te groeien en nu verwelkomen we wel eens meer dan vijftig studenten in het hoogseizoen. Spoedig was het concept “Spaans en Avonturen op Zee” (zoals Padi duikcursussen) en vele studenten combineerden hun studie Spaans met duiken, zeilen en surfen.

traveling classroom

Uiteindelijk leer je beter als je af en toe je hersenen kunt laten rusten.

Fernando’s hobby, het fokken van paarden bleek handig te zijn toen we onze eigen paardrijtochten gingen organiseren in de omgeving van Turrialba. Drie jaar later, was onze derde dochter geboren (ze is nu 7 jaar oud) en we openden een derde lokatie, deze keer in de hooglanden van Boquete, Panama. Deze school heet ook “Spanish by the River” omdat Boquete gelegen is bij Panama’s beste wilde water rivieren. Vier jaar later was onze zoon (nu drie jaar oud) geboren maar we hadden geen tijd om nog een volgende school te openen, tot twee jaar later toen we, de een vlak na de ander, een school openden in Panama City en Puerto Viejo (Costa Rica).

traveling classrom

Een volgend, nieuw product werd toegevoegd aan onze offerte, de “Travelling Spanish Classroom” en je moet het natuurlijk zelf beslissen, maar wij denken dat het een unieke, geweldige manier is om Spaans te leren, te reizen, actief bezig te zijn en plezier te hebben!

De leeftijden van onze drie dochters lopen gelijk met de leeftijden van de eerste drie scholen en samen met onze zoon, zijn zij onze motivatie om hard te werken en de scholen altijd te verbeteren en om ook te genieten van onze scholen!

Hoewel er altijd veel te doen is om vijf scholen aan de gang te houden, is het mogelijk door alle geweldige mensen die op een bepaalde manier met ons meewerken. Het komt door hun dat ik niet alleen mijn Master Degree in Spaans als vreemde taal heb kunnen behalen, maar ook nog eens kan doen wat ik echt graag doe: Spaanse les geven en actief te zijn in de prachtige omgeving van onze scholen!.

We kijken er naar uit u te ontmoeten, Spaanse les te geven en u de schoonheid van deze twee geweldige Centraal Amerikaanse landen te tonen!

Familia Murillo - Lommers

Read students comments Click here
>>> TOP