Facebook Twitter You Tube english Holanda

TRAVELLING CLASSROOM – COSTA RICA EN PANAMA, 4 WEKEN

Travelling Classroom – Costa Rica en Panama, 4 weken

Panama City (PA) – Boquete (PA) – Bocas (PA) – Turrialba (CR)

Dit progamma bestaat uit:

Travelling Classroom Costa Rica

Deze leerzame en avontuurlijke reis begint in Panama City, waar je word opgehaald op de internationale luchthaven en wordt gebracht naar ons hostel. Op zondag is er een introductie praatje, waarbij je je medestudenten leert kennen en je een gedetailleerde reisroute ontvangt.

Maandagochtend worden de eerste uren Spaanse lessen gegeven en s’middags word er een wandeltour georganiseerd om Casco Viejo en zijn geschiedenis te leren kennen. Dinsdagmiddag, na de Spaanse les, bezoek je de Miraflores Locks en het Museum waarbij je alles leert over het Panama Kanaal en zijn geschiedenis. Woensdag is een goede dag om te studeren en te genieten van de Latin dans en de kookles waarbij gezamenlijk een lokaal gerecht klaargemaakt wordt. Op donderdag en vrijdag is het tijd om te leren over de fascinerende Kuna cultuur..en uit te rusten op de idillische tropische eilandjes van Kuna Yala (San Blas).

Travelling Classroom Turrialba

Op zaterdag reis je terug van San Blas naar Panama City en zaterdagavond is een goede avond om het uitgangsleven in Panama City te ontdekken. Op zondag word er gereisd naar Boquete. Het is een heerlijk gevoel om na de tropische warmte van Panama City en San Blas te genieten van een iets frisser klimaat en te relaxen in de school tuin met lekkere stoelen, hangmatten en een heleboel sinasappelbomen. In de avond is er een welkomstdrankje en een introductie voor de school in Boquete, de geschiedenis, de omgeving en alle mogelijke activiteiten. Het frisse klimaat in Boquete is ideaal om te studeren; je zult veel vooruitgang boeken hier. Je kunt kiezen voor een verblijf in het hostel van de school, maar ook voor het verblijf bij een gastgezin.

De ziplining, een high-speed adrenaline tour tussen dertien verschillende canopy sations is een geweldige en unieke ervaring om Panama’s regenwoud te ontdekken.

De volgende zaterdag reis je zes uur per bus en de boot tussen Boquete en het Caribische eiland Bocas del Toro. Op zondag zal de catamaran tour en het snorkelen je welkom heten in de Carribische levenstijl. Deze week kun je de vele stranden en de andere attracties ontdekken per kayaks, fiets of boot. Sommige stranden vergen wat moeite en een avontuurlijke insteek terwijl andere stranden en paar minuten van de school af liggen.

Travelling Classroom Puerto Viejo

Het dorp bevat veel restaurantjes en barretjes en in sommige gevallen op het water, en staat garant voor gezelligheid als de zon eenmaal is onder gegaan. De Spaanse lessen in Bocas eindigen op vrijdag met een ‘Happy Hour’ tijdens de gezamenlijke barbecue.

Op de volgende zaterdag of zondag (in overleg) wordt er verder gereisd, per boot en bus, naar het buurland: Costa Rica. In Turrialba, Costa Rica, kun je genieten van de niet – toeristische sfeer en kun je volop Spaans oefenen bij de lokale mensen, de ‘Ticos’. Dagelijkse activiteiten zoals winkelen op de fruit en groente markt en zitten in het park en praten met de lokale mensen zijn hier leuk als afwisseling met het toeristischere Bocas.

De laatste lesdag is op vrijdag, en op de laatste ‘Happy Hour’ tijdens de barbecue, ontvang je het eind-certificaat en is het tijd om je klaar te maken voor de laatste spectaculaire excursie: raften op de Pacuare. Deze excursie is een spannende rit over de rivier en er is heel wat “puur natuur” te bezichtigen. De kampeerplek bevindt zich midden in de jungle en het zal een plek zijn waar je veel zullen zal leren over het regenwoud maar je kunt ook heerlijk relaxen in een hangmat, kijken naar de toekans en de luiaarden en je realiseren wat een slimme beslissing het was om mee te doen aan deze unieke en onvergetelijke reis!

Na afsluiting van deze trip helpen wij je graag met het maken van nieuwe reisplannen. We kunnen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk organiseren op één van onze vijf locaties, een reis uitstippelen door Costa Rica of we kunnen je vervoer regelen naar Panama City of San Jose.

>>> TOP