Facebook Twitter You Tube english Holanda
Boquete Rivers and Mountains

BOQUETE


Het dorp Boquete

Boquete, een klein dorpje in de hooglanden van de Chiriqui Provinvie, bevindt zich aan de noordelijke Kant van het land, op 7 uur afstand reizen per bus vanaf Panama City and en 45 minuten vanaf de andere grote stad, David. Boquete heeft maar 4000 inwoners.

Het dorp bevindt zich 1050 meter boven zeeniveau, genesteld in een prachtige groene vallei.

In het dorp kan je alles vinden zoals restaurants, bars, internet cafés, banken, sportscholen en andere winkels. De rivier Caldera loopt door het dorp heen en vulkaan Barú pronkt mooi tussen alle omliggende bergen.

Door heel Panama staat Boquete bekend om zijn gezonde en frisse klimaat en zijn natuurlijke omgeving. Het heeft een van de beste koffie van de hele wereld. Koffie plantages zijn een belangrijk inkomen voor de inheemse mensen die wonen in de bergen rondom Boquete.

De Guaymi vrouwen dragen kleurrijke jurken en worden vaak gezien in het dorp.

Wat kan je doen in Boquete

Boquete is Panama’s “eco-tourisme” hoofdstad. Tijdens het ontdekken van de vele hiking paden in de Nationale Parken, kun je honderd verschillende typen vogels observeren (zoals de Resplendent Quetzal), de watervallen en de adembenemende uitzichten bekijken. Je kunt ook meedoen aan het raften, de spannende zip-lining tours, de relaxte hot springs en de paardrij tours. Anderhalf uur verderop kun je de witte stranden met de helderblauwe zee vinden aan de Pacifische kust van Panama.

>>> TOP