Facebook Twitter You Tube english Holanda
Bocas del Toro Panama

BOCAS DEL TORO


Het dorp Bocas

Bocas bevindt zich op Isla Colón, een van de eilanden aan de Carribische kust van Panama, dichtbij de grens van Costa Rica. Vanaf Panama City duurt het een één uur durende vliegreis of een elf uur durende busrit met een 30 minuut durende boottrip om op het eiland te komen.

Het eten, de architectuur en de taal in Bocas del Toro komen oorspronkelijk van andere delen in de Carribieën en ze zijn daarom anders dan in de rest van het land.

In het dorp kun je hotels, restaurants, tour operators, een bank, internet cafés, bars, winkels en een vliegveld vinden. In Bocas gaat alles nog langzaam, maar relaxed als het is, het dorp ondergaat een opleving in ontwikkeling en tourisme is de grootste economische sector op dit moment.

De archipel heet ook Bocas del Toro en is een paradijs voor een bioloog. Het nationale marine park beschermt mangroves, riffen en andere belangrijke reserves voor veel verschillende dieren die de Caribische natuur vertegenwoordigen. Vier van de acht zeeschildpadden rassen die bestaan in de wereld, nestelen zich op de stranden van het archipel, maar helaas worden ze wel bedreigd met uitsterven.

Wat kan je doen in Bocas?

Bocas del Toro is perfect voor avontuurlijke mensen die willen duiken, surfen, zeilen, kayaken, hiken en snorkelen. Met een officiele PADI duikcursus leer je niet alleen om te ademen onder water maar je krijgt ook een diploma voor het duiken ergens anders in de wereld.

Surfen is perfect in Bocas del Toro voor het grootste deel van het jaar. Fietsen langs het strand is ook heel erg leuk op Isla Colón, het hoofd eiland.

Het Smithsonain Instituut in Bocas del Toro is een plek voor onderwijs en onderzoek naar biologische diversiviteit en het geeft je informatie over de bijzondere onderwater wereld en ook het natuurlijk leven op aarde. Het instituut biedt gratis tours aan als een introductie voor geïnteresseerde touristen.

De Oreba Chocolate Tour licht niet alleen de cacao teelt en de chocolade productie toe, snel een van Panama’s meest begeerde export product wordende, maar ook het leven in een inheemse Ngobe gemeenschap.

Het nachtleven in Bocas heeft ook veel te bieden, elke avond is er wel iets speciaals georganiseerd, zoals in El Barco Hundido of La Iguana, gelegenheden die altijd open zijn tot in de vroege uurtjes.

>>> TOP